AEB en SAP®: de winnende combinatie voor uw bedrijf

AEB-oplossingen gaan hand in hand met SAP®-systemen. Dat is waarom zoveel AEB-klanten kiezen voor de winnende combinatie van de krachtige ERP-oplossingen van SAP met de slimme plug-ins van AEB. Plug-ins die zorgen voor een naadloze integratie en uw ERP-oplossingen toonaangevend maken op het gebied van logistiek, internationale handel, compliance en douane management. De plug-ins van AEB zijn een baken van rust in de onrustige wateren van S/4HANA®, brownfield en greenfield releases, IT-consolidatieprojecten en wereldwijde implementaties. En dat is zoals het zou moeten zijn: uw IT-afdeling houdt tijd over voor meer urgente zaken.

Naadloze integratie van AEB-software in uw SAP®-systeem

Concurrentievoordeel door de combinatie van standaard ERP-software met de gespecialiseerde software van AEB

Eenvoudig aanpassingen doorvoeren

Gebruiksvriendelijk: AEB-software met de SAP®-gebruikersinterface

Ontlasting van uw IT-afdeling: AEB’s data- en content service

Klaar voor S/4HANA®

Naadloze integratie van AEB-software in uw SAP®-systeem

De SAP-plug-ins van SAP zijn specifiek voor SAP®-applicaties ontwikkeld. Het gaat niet om traditionele add-on oplossingen, maar plug-ins waarmee de software van AEB wordt geïntegreerd in uw SAP®-systeem. AEB maakt daarvoor gebruik van standaard SAP®-technologie zoals web services die ongewijzigd worden aangeboden aan uw SAP®-systeem. Het maakt geen verschil of u nu ERP ECC® of S/4HANA® gebruikt.

Hoe AEB en SAP® samen u concurrentievoordeel opleveren

SAP® is in feite een standaard in veel sectoren. Het is nagenoeg onmogelijk om voorsprong op de concurrentie op te bouwen door gebruik van de standaard software van de marktleider. Maar als u uw SAP®-systemen op strategisch belangrijke punten versterkt met uiterst flexibele en gespecialiseerde oplossingen, kunt u zich wel degelijk onderscheiden van uw concurrenten. De cloud-software van AEB biedt u oplossingen waarmee uw internationale handels- en logistieke processen beter renderen.

Eenvoudig aanpassingen doorvoeren

Alle AEB-software met SAP®-plug-ins kan worden geïmplementeerd zonder aanpassingen aan uw bestaande systeem. De integratie komt volledig tot stand door gebruik van de standaard SAP® user exits and customer exits. Dat maakt het eenvoudig om zowel het SAP®-systeem als de AEB-software te updaten. Alle objecten die zijn ontwikkeld onder ABAP-objecten zijn aangemaakt binnen de AEB-omgeving. U heeft daarnaast de mogelijkheid om Business Add-Ins (BAdI) te gebruiken om uw systeem naar eigen wensen aan te passen.

Gebruiksvriendelijk: AEB-software met de SAP®-gebruikersinterface

Nog veel belangrijker dan de integratie van data en systemen is de integratie van processen. AEB wil weten welke functies uw medewerkers gebruiken en waar en wanneer ze die nodig hebben. Op die momenten moeten de functies daadwerkelijk beschikbaar zijn. Medewerkers die het grootste deel van de dag in een SAP®-systeem werken, moeten een douaneaangifte kunnen maken via dezelfde gebruikersinterface – zelfs als die aangifte op de achtergrond wordt gegenereerd door de cloudoplossingen van AEB.

Ontlasting van uw IT-afdeling: AEB’s data- en contentservice

Internationale handel en logistiek is een uiterst dynamische business. Douane- en exportprocessen zijn onderhevig aan veranderende wet- en regelgeving. Vrijhandelsovereenkomsten veranderen, terwijl douanesystemen regelmatig updates ondergaan. Ook de supply chain partners veranderen, evenals hun systemen. Denk aan de aanpassingen aan de lay-out en inhoud van verzendlabels, laadlijsten en EDI-berichten. Met de data- en contentservice van AEB hoeft u geen zorgen meer te maken over deze veranderingen. Als bijvoorbeeld sanctielijsten of exportregelingen veranderen, zorgt AEB voor updates van de software. Op die manier bent u altijd verzekerd van software die efficiënt en actueel is, die eenvoudig te onderhouden is en die ervoor zorgt dat u aan de wet- en regelgeving voldoet. Dat scheelt uw IT-afdeling een heleboel rompslomp.

AEB: klaar voor S/4HANA ®

Veel bedrijven zijn gestart of overwegen een migratie naar SAP S/4HANA®, de laatste generatie ERP-software van SAP. Ook hiervoor biedt AEB-software een naadloze integratie. Dat is in ieder geval één zorg minder tijdens de complexe en tijdrovende migratie naar een nieuwe ERP-omgeving, waarbij uw internationale handel en logistiek ongehinderd kan doorgaan.

Monitoring & Alerting:

Monitoring & Alerting

Volg de goederenstromen in uw supply chain op de voet, direct vanuit uw SAP®-systeem. 

Compliance Screening

Compliance Screening 

Speel op safe met de automatische screening van uw zakelijk contacten ten opzichte van sanctielijsten. 

Product Classification

Product Classification 

In een paar klikken naar de juiste goederencode: productclassificatie direct vanuit uw SAP®-systeem. 

Origin & Preferences

Origin & Preferences

Creëer en beheer aangiftes van leveranciers en andere preferentie-documenten en berekeningen, direct vanuit uw SAP®-systeem.  

Export Filing

Export Filing 

Beheer uw exportaangiftes op een betrouwbare, geautomatiseerde wijze in uw SAP®-systeem. 

Carrier Integration

Carrier Integration 

Sluit transportbedrijven en pakketvervoerders naadloos aan op uw SAP®-processen. Verzenddocumenten en verzendlabels worden automatisch gegenereerd.